RSS

Mai multe despre Marian Ivan

10 iun.

Intrat în legenda urbană ca un personaj controversat, Marian Ivan era cunoscut, neoficial, ca fiind unul dintre capii lumii interlope gălăţene. Cel puţin aşa atestă legendele urbane gălăţene. Înjunghiat în spate duminică noaptea, pe o stradă din Complexul Continental, din Ţiglina III, cu un obiect ascuţit (după cum spune raportul SMURD), cu traumatisme cranio-cerebrale şi plagă contuză la ochi, proprietarul clubului „Fight Club” din Galaţi nu a putut fi resuscitat, pierderea mare de sânge fiindu-i fatală bărbatului de 43 de ani.

Luni dimineaţă nu era om în Galaţi care să nu ştie despre crima care a îngrozit un oraş întreg. Pe strada Macedonă, numărul 7, în faţa blocului B3, din Ţiglina III, lumânările şi candelele depuse la locul crimei de către prieteni şi cunoscuţi ard lângă imensa pată de sânge pe care maşinile o ocolesc precaut. „N-a mai văzut strada mea atâta popor de când a fost făcută! Cred că toată lumea coborâse din casă. El (N.R. Marian Ivan) era căzut pe spate, îl intuba SMURD-ul, încercau să-l resusciteze. Mai târziu a venit şi soţia lui (!?) cu Hummer-ul. Medicina Legală a venit foarte târziu, pe la 1”, spune şi un tânăr.
Crima nu a văzut-o nimeni, iar oamenii spun că nu s-a auzit niciun strigăt. Toţi ştiu ce s-a întâmplat după sosirea SMURD-ului: „Eu stau aici”, îmi povesteşte un locatar, care nu vrea să-şi divulge numele: „Mă uitam la meci (N.R. la ora crimei meciul Polonia-Germania, din cadrul Campionatului European din Austria şi Elveţia era în plină desfăşurare) când am auzit ambulanţele. Mi-a povestit o femeie de la blocul din faţă că i-a văzut pe doi fugind, după ce l-au lovit pe  Ivan!”. Omul înghite în sec. Preferă să nu-şi amintească sau să nu mai vorbească.

Cine a fost Marian Ivan?
Portret din umbră

Concret despre Marian Ivan nu prea s-a vorbit în oraş nici pe vremea când trăia. Mai degrabă au circulat poveşti, legende urbane sau informaţii neoficiale, decât date concrete. Profilul acestui om, numit de unii „capul lumii interlope din Galaţi” nu a fost pus niciodată în lumina reflectoarelor. Chiar dacă unele voci spun că se face acum o publicitate excesivă, există contraargumente: chiar şi o persoană necunoscută dacă ar fi fost, împrejurările morţii suscită interes pentru opinia publică!
Din datele neoficiale pe care am reuşit să le strângem (pentru că toată lumea se fereşte să discute oficial) am aflat că Marian Ivan împlinise chiar vinerea trecută 43 de ani, sărbătorindu-şi ziua de naştere la un elegant restaurant situat vizavi de Facultatea de Mecanică. Un apropiat ne-a spus că mama sa ar fi originară din satul Dodeşti (judeţul Vaslui), însă el a copilărit în Galaţi, în Bădălan, iar după ce autorităţile au decis demolarea caselor de acolo, s-a mutat într-un apartament.
Marian Ivan avea doi copii, unul, în vârstă de 22 de ani, stabilit în SUA şi provenit dintr-o relaţie anterioară şi o fetiţă de aproape opt ani. Ultima căsătorie a avut-o cu Nicoleta (fostă Bologa) cu care însă se înţelesese să se despartă, însă nu se ştie sigur dacă reuşise să depună sau nu actele de divorţ. Apropiaţii spun că în ultimul timp Marian Ivan se schimbase: încerca să îşi completeze studiile liceale şi se ocupa mai mult de afacerile unui club de arte marţiale. Asta, după ce a încercat, în trecut, să facă afaceri atât cu o firmă de televiziune prin cablu, cât şi cu o firmă de pază şi protecţie. Deşi în jurul numelui său circulă o serie de poveşti cu trimitere la lumea interlopă, lipsa datelor oficiale ne face să ne oprim aici. La fel cu cei (puţini) care au avut curajul să vorbească despre el, nu putem spune decât „Dumnezeu să-l odihnească în pace”!

Primele indicii
Cine sunt criminalii?

* Sunt căutaţi Mocănelu Ion şi Ionuţ Zăuşilă

Conform comunicatului transmis ieri dimineaţă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, prin intermediul prim-procurorului Niculaie Chirilă, „fapta (N.A Este vorba despre uciderea lui Marian Ivan) s-a petrecut duminică, în jurul orei 23,30, în preajma Complexului Continental din Ţiglina III. La ora 24,00, Marian Ivan era deja decedat. Se fac investigaţii. Sunt doi suspecţi în cauză care până la această oră nu au fost prinşi. Se pare că aceştia sunt autorii. Dacă despre ei este vorba, se poate spune că fapta a fost comisă pe fondul unor conflicte mai vechi.”
Ieri, după-amiază, de la domnul comisar şef Ştefan Căpătan, şeful Serviciului Investigaţii Criminale � IJP Galaţi, am aflat că moartea lui Marian Ivan a survenit din cauza „unei insuficienţe respiratorii acute consecutivă unui traumatism toracic deschis cu plăgi penetrante toracice”; că rănile grele (mortale) au fost provocate cu lovituri de cuţit cu o lamă neobişnuit de mare sau sabie.
Cine au fost autorii? Supoziţiile făcute iniţial de anchetatori s-au confirmat. Iniţial, când s-a declanşat conflictul spontan soldat cu moartea lui Marian Ivan, erau prezenţi trei membri ai unei bande din lumea interlopă condusă de Ion Mocănelu. Între grupul condus de acesta şi cel al lui Marian Ivan exista un conflict care mocnea de mai multă vreme şi înteţit de anul trecut, când 18 „locotenenţi” ai bandei lui Mocănelu au fost arestaţi preventiv. Aceştia ar fi dedus că „au fost daţi în gât” (vânduţi) de membrii bandei lui Marian Ivan şi de aici, divergenţele, conflictele care au culminat cu crima din noaptea de duminică. Oricum, după părerea anchetatorilor motivele acestea erau „imaginare”.
În noaptea fatidică, trei membri ai grupării conduse de Mocănelu au dat întâmplător peste Marian Ivan, care venise în Ţiglina III să aducă acasă o femeie. Şi, pe fondul mai vechilor diferende, a izbucnit un conflict spontan. Unul din banda Mocănelu Ion i-a dat un pumn lui Marian Ivan. Acesta a rupt-o la fugă cu doi adversari după el. A fost ajuns din urmă şi înjunghiat de unul dintre aceştia. Dacă nu s-ar fi întâlnit întâmplător, probabil că astăzi nu am mai scrie despre această crimă.
Se pare că în cauză sunt implicaţi Mocănelu Ion, fost Nelu Enache, în vârstă de 31 de ani şi Ionuţ Zăuşilă, de 25 de ani. Amândoi au antecedente penale.
După spusele poliţiştilor, identificarea autorilor crimei a fost doar o chestiune de timp. La ora când scriam aceste rânduri cei doi nu fuseseră găsiţi la domiciliile lor. De altfel, în ultima perioadă, Zăuşilă plecase de la locuinţa din Micro 40 (Bloc D2) şi locuia acasă la Mocănelu.
Organele de cercetare şi urmărire penală au reţinut în sarcina celor doi comiterea infracţiunii de omor calificat. Urmează, dacă vor fi găsiţi, să fie reţinuţi şi prezentaţi, astăzi, la instanţă � Tribunalul Galaţi � în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă. Dacă nu vor fi găsiţi, mandatul va fi emis, probabil, în lipsă.

Articolul intreg aici.

 
36 comentarii

Scris de pe 10 iunie 2008 în galati, oameni..., povesti

 

Etichete: , ,

36 de răspunsuri la „Mai multe despre Marian Ivan

 1. kent9

  10 iunie 2008 at 9:32 PM

  E scris mai bine decat oricare articol din ziare pe care l-am citit 🙂

   
 2. albastra

  10 iunie 2008 at 10:11 PM

  da, ai dreptate, sincer, viata libera rulz 😀

   
 3. nervos bastinas

  11 iunie 2008 at 5:00 PM

  Mda… foarte bine documentat;)… But still… Sunt din bucuresti si nu stiu cine a fost acest om… nici ce a facut… dar in ceea ce ma priveste… Un interlop Bun e un interlop Mort. Nu cred in schimbarea parului…. cum nu cred in dreptul la viata al tuturor scursurilor. In ambele cazuri… Odihneasca-se in Pace! (si la cat mai multe stiri d-astea) Ca daca politia oricum nu face nimic.. macar ei intre ei sa se mai curete. Sunt prea multi, prea violenti… cel putin in Bucuresti
  Cu stima,

   
 4. Unic

  11 iunie 2008 at 10:57 PM

  DUMNEZEU Sa-l ierte!

   
 5. dany

  11 iunie 2008 at 11:07 PM

  condoleantze familiei …nu merita:(

   
 6. pisica

  12 iunie 2008 at 1:20 AM

  condoleantze familiei.. stiti nu mai vb voi anonimilor si vedetiva de treaba voastra habar nu aveti cine a fost si cea a facut nu stiti nimik si vb multe vedetiva de serviciu vostru prin santiere sau ce sunteti voi , inka o data condoleantze familiei

   
 7. ioana

  12 iunie 2008 at 7:46 AM

  Mda..nu`i chiar asa cum ai scris..1 la mana.. el avea 41 d ani..2 la mana..cautat este Nelutu Enache..pe care l`a prins..alaltareri..

   
 8. anonim

  12 iunie 2008 at 8:16 AM

  ba voi nu stiti nimic chiar daca a fost bun sau rau nu trebuia sa moara asa.si aia care au facut acesta fapta trebuie sa faca plata fratilor ca nu se stie care si cum o sa avem soarta lui asa ca sa terminam odata cu arcasii si sagetile .DUMNEZEU SAL ODIHNEASCA

   
 9. Marius

  12 iunie 2008 at 10:03 AM

  Bah?!?!?!?!?! Voi suntiti santosi? Il plangeti pe ala care va f*** in c*** la coltu strazii pentru 15 lei??? Merita sa moara, si merita sa moara incet si dureros! Satana sa f*** in c** pt etrnitate!

   
 10. eu

  12 iunie 2008 at 9:17 PM

  auzi mai marius da de unde stii tu de faza cu f… in c…? ai fost una dintre victime..?daca nu murea nu mai aveai curaj sa deschizi gura …ce-a facut marian ivan nu faci tu nici daca ti-o sugi singur…..ai asteptat sa moara ca sa deschizi gura…?

   
 11. smantana

  13 iunie 2008 at 1:48 AM

  a mai murit un tartan obosit parvenit pa la galati , si au devenit jmecheri de carton caci asa ai poti numi pa astia care au facut bani din proxenetism sau mai stiu eu ce afaceri murdare . jmecheri sunt aia care ia facut felu ,nu ivan din badalan parvenit de prin vaslui. marian ivan asta este un tartan obosit si trecut,dupa parerea mea

   
 12. CUBA159

  13 iunie 2008 at 2:04 AM

  MARIAN , MARIAN – OUR PRAYERS ARE WITH YOU . YOU WERE LIKE MY BROTHER TO ME … LOVE YOU MAN TILL THE END .

   
 13. CUBA159

  13 iunie 2008 at 2:12 AM

  MARIAN – DREPTATE SE VA FACE PENTRU TINE HIAR DACA TRECE 50 ANI … FAMILIA TA DIN USA .

   
 14. mary

  13 iunie 2008 at 1:32 PM

  marius.said…dar d unde stii tu ,ce ai spus in comentariul tau?cumva si pe tine te-a”iubit?”…………….Dumnezeu sa il odihneasca…poate ca a fost om rau dar in fata lui Dumnezeu suntem toti egali.cred ca El l-a iertat,asa cum trebuie sa facem si noi……

   
 15. cristi

  13 iunie 2008 at 1:35 PM

  smantana…nu mai vb aiurea ca poate te prind oamenii lui Ivan si ti-o dau…mai bine ciocul mic……. mariane ai vrut sa te schimbi dar nu ai mai apucat…dumnezeu sa iti lumineze calea

   
 16. capatan

  13 iunie 2008 at 10:54 PM

  auziti mai mucosilor de ce vrb numai k sa va aflati in seama………..nu stiti nimik , nici pe unde beti apa……Baiatul asta a fost cea ce sear dori orcine …..A facut numai ce ia placut ce sia dorit, nu sa supus asa cum faceti voi toti……nu mai are rost sa va explic k orcum nu aveti cum sa intelegeti .DUMNEZEU SA TE AIBA IN PAZA SI EU CRED CA TE VEI INTALNI CU EL ACOLO SA ITI FACA PLATA FRATE>TE IUBESC SI TE VOI IUBI PANA CE MOARTEA NE VA FACE ……………………sa ne intalnim din nou

   
 17. princesh

  13 iunie 2008 at 11:45 PM

  interesanti mai sunteti….stati acuma sa judecati a fost bun,a fost rau,a fost taran sau orasean,ce mai conteaza acuma?macar l ati cunoscut pe omul asta ca sa l judecati cum vreti voi?poate il cunoasteti din vedere,poate s a uitat in treacat la voi si vi s a parut ca :gata il cunosc pe marian ivan……..eeeeee,cati nu am vazut ca voi,de acuma gata ,daca a murit o sa incepeti sa incventati povesti,minciuni,sa va dati drept vreun var,vreu cumnat …..ei…..suntsatula eu de voi……Si cum spuneam.bun sau rau………taran sau orasean….a dus o viata buna,a facut tot ce si a dorit,a avut ceea ce noi doar visam.daca ar fi putut sa si fi ales si modul in care sa moara ar fi fost ceva……

   
 18. Ionut

  14 iunie 2008 at 7:41 AM

  Omu a fost foartte tare , se stia demult de el ,de cea ce face ,Dumnezeu sa-l ierte

   
 19. Ionut

  14 iunie 2008 at 7:44 AM

  Oricum daca nu il faceau aia 2 ,a doua zi ii facea el cu siguranta ,eu daca eram in locul lui aveam tot timpul garda de corp cel putin 2 in stanga si dreapta , omu fiind foarte tare nu se astepta. Dumnezeu sa-l ierte

   
 20. oana

  15 iunie 2008 at 2:51 PM

  condoleante familiei si moarte pt moarte sunt niste lasi sper sa nu uite nicioadat ce au facut sa aibe cosmaruri

   
 21. YOUR LADY

  16 iunie 2008 at 11:41 AM

  Avea 43 de ani,nu 41 cum spun pitipoancele ce afirma ca l-au cunoscut..Dunmezeu sa-l ierte…

   
 22. panthera

  25 iunie 2008 at 1:41 PM

  dumnezeu sa -l ierte ….a fost baiat bun! imi doresc ca cei care l-au omorat sa moara in chinuri pentru ca a luat viata marelui Marian Ivan !Dumnezeu sa-l ierte!!condoleante familiei!!:(

   
 23. alinuta

  10 august 2008 at 4:35 PM

  LADY IA IDIUL MEU CA SA VB NUL MAI JUDECATI PE MARIAN IVAN DACA NUL CUNOASTETI .AFLATI CA MIE MIA FOST SF LUCRAND PT EL I NU ERA ASA CUM ZIKETI VOI .NIKI MAKAR NU STITI CINE A FOST SIL JUDECATI.A FOST SMEKER SI VA RAMANE PT UNII CARE STIU CN A FOST EL.A STIUT SA RESPECTE FEMEILE SI A A VUT VALOARE NU CA ALTII CARE SE CONSIDERA MARI BAROSANI DAR DE FAPT EI SUNT MURITORI DE FOAME CARE STAU LA COLT DE BLOK SITI DA UNA IN GURA DACA NU LE DAIN 5 MII DE LEI PT O TIGARA .DUMNEZEU SA TE IRTE SEFULE:((

   
 24. marian

  18 august 2008 at 1:18 PM

  dumnezeu sal ierte a fost bun om la viata lui daiasi la muie ala care la omorat dumnezeu sal ierte a fost cel mai smeker si va ramane cel mai smecher din glati dumnezeu sal ierte

   
 25. iulianxxl

  18 august 2008 at 6:40 PM

  s-ar parea ca autorii omorului sunt mai multi(asa cum reiese din ultimele stiri)si el a murit in urma loviturilor multiple a mai multor agresori…

   
 26. albastra

  18 august 2008 at 11:13 PM

  @ iulian
  tu`i pandesti pe astia? :))))
  da, autorii sunt mai multi, se stia de la inceput, iar ceea ce ma pune pe mine pe ganduri e: va putea marian [cel cu comentariul dinaintea ta] sa le dea la muie la toti, sau nu? :))

   
 27. iulianxxl

  19 august 2008 at 3:11 AM

  eram doar curios cum se manifesta corbii,dupa ce cadavrul a putrezit…

   
 28. albastra

  19 august 2008 at 2:54 PM

  oare am ajuns la aceleasi concluzii? 😀

   
 29. Nebun

  23 septembrie 2008 at 6:40 PM

  Mariane Dumnezeu sa te ierte si sa-ti fie tarana usoara.Pentru toti galetenii ai fost un nume mare,pentru mine ai fost ca un tata,care ma sfatuia atunci cand cadeam. Cred ca e singurul interlop care avea si omenie,avea un suflet bun,dar ajungand acolo era normal sa faca si lucruri murdare.
  Ca vor trece cateva luni,cativa ani,lakele ala de nelu va avea o moarte mult mai dureroasa ca a ta.
  Mocane cere inchisoare pe viata,cand vei iesi nu vei face mai mult de doi pasi in afara penitenciarului ca vei fi lichidat.
  Pentru cei care vorbesc din auzite,apucati-va de solitair,nu aveti nici o treaba cu viata de strada!

   
 30. iulianxxl

  23 septembrie 2008 at 9:36 PM

  Bai ,tu esti nebun???

   
 31. albastra

  23 septembrie 2008 at 10:01 PM

  daca iti zice, tre sa`l crezi, nu?

   
 32. Ştima apelor

  21 august 2009 at 2:35 PM

  Am si eu o mare rugaminte. Scriu un material legat de moartea lui Marian Ivan ca parte din teza mea de doctorat. As putea lua cumva legatura cu dumneavoastra?

   
 33. santos

  25 august 2009 at 3:02 PM

  Marian ,cineeee???
  Domnule ,mergeti dumneavoastra si va documentati despre Marian (fie-i tarana usoara!) in alte orase……in orasul asta DEJA l-a uitat toata lumea….inclusiv acea misterioasa”mylady” care si-a cautat obladuirea aleanului in bratele „pretinilor”….
  La urma urmei ,stii cum e:”The King is dead. Long live the King!”

   
 34. albastra

  25 august 2009 at 4:54 PM

  oricum, smecher marian ivan, daca s`a ajuns a fi parte din tezele de doctorat 😀

   
 35. santos

  25 august 2009 at 5:15 PM

  mmmmdaaaa!!!….cred ca subiectul tezei era:”cum sa mori fara folos”

   
 36. CIPRIAN DOICARU,IPS GALATI

  20 februarie 2012 at 1:47 AM

  BRAVO,bine i-a facut Nelutu Enache bagabontului asta de marian ivan,merita oricum sa moara asa,spintecat ca un porc.La cate fete a pacalit el ca le ofera de munca in spania,italia,sua si alte tari,iar acolo primeau „apa,paie si bataie”,ce-ar fi vrut sa faca?Sa traiasca la nesfarsit ca un pasha?Sa ma pis pe mormantul lui!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: